Dag 17 Fietsen & parken, rustig aan dus


Een dagje fietsen door het rijst landschap in Soya met hier en daar een tempel of shogun begraafplaats. Het was lekker warm en de fietsen waren klein. In de middag met trein naar Okoyama om het zwarte kasteel te zien en in het park een beetje bij te komen. Niet ver voor het park een simpel koffie tentje gevonden waar we even relaxed konden zitten. De eigenarese bleek wat engels te kunnen en vertelde dat de oude man die aan kwam fietsen al 101 was. Hij was nog behoorlijk kwiek en het eerste wat hij deed toen hij ging zitten voor een koffie was de asbak erbij pakken. Ik moet zeggen dat bij opstaan wij er strammer uitzagen dan de oude man.

Het was een mooi park waar je trouwens wel voor moest betalen 400Y. Na kort rond te hebben gelopen en van een afstandje een trouwerij of in ieder geval de fotosessie die daar bij hoort te hebben bekeken even op gras gaan liggen om wat te pitten. Dat was echt even nodig. Ondertussen zijn we natuurlijk een tig stiekem op de foto genomen. Of ze gaan gewoon min of meer naast je staan. Blijkbaar blijven we toch een lopende attractie. Om een uurtje of half vijf ging het pak dicht en zijn we lopend terug naar het station gegaan. Een klein wandelingetje waar ik toevallig een boogschutter dojo spotte. We werden al snel gevraagd om naar binnen te komen om even te kijken naar de training. Het bleek een al 400 jaar oude school te zijn.

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website