Dag 16 Miyajima en de tocht naar Misen-san


Met shinkansen plus nog een boemeltje lekker relaxed richting Miyajima. Aangezien het eiland is moet je ook nog een klein stukje met de pont waarvan de O-torii ( de ene rode poort) al snel te zien is. Ook hier veel hertjes die alles uit je zakken proberen te trekken alhoewel ze een stuk minder agressief zijn dan die in Nari. Het misschien dat het leven op een eiland wat relaxder maakt. Omdat we behoorlijk wat tijd hebben vandaag leek ons ook wel leuk om even naar het aquarium te gaan, visjes kijken. De grap, zullen we zien dat we die schoolmeester die we in Hiroshima tegenkomen, bleek naar 200 meter lopen bewaarheid te worden. Hij zwaaide uitbundig en snelde naar ons toe voor een high five. Helaas voor hem moest  de klas weer verder. In het aquarium was het vol met schoolkinderen die dat groepje blanke gasten af een toe een betere attractie leken dan al die vissen. Ik heb me tijdens de lunch aan de omgeving aangepast em in stijl patat met kipnuggets besteld. Niet echt een ideale maaltijd in voorbereiding op de wandeltocht naar top van Misen-san, maar goed.

Om het lot te tartten hadden we gekozen voor de zwaarste route naar boven met een aangegeven wandel tijd van 2-2,5 uur. Het bleek inderdaad behoorlijk pittig ook doordat het behoorlijk warm was. Een pad vol met trappen die eigenlijk voor het merendeel afwezig waren. In het begin werd er er nog volop gegrapt, maar na een half uurtje was het al behoorlijk stil gevallen tot het moment dat de top in zicht kwam toen werd iedereen weer wat drukker. Reden voor mij om het tempo weer wat op te schroeven want dat rare gezing was echt te erg. Puffend en badend in het zweet kwam iedereen boven hadden we er toch mooi iets van een uur en kwartier over gedaan. Gelukkig was het uitzicht al die inspanning meer dan waard. Voor de weg naar beneden voor het middelzware pad gekozen. Echt, ik moet haast wel in een super conditie terug komen. Vandaar dat ik afgevallen ben, al dat lopen.

Als avond eten wilden we Okonomi-yaki eten. Het duurde even voordat we plek gevonden hadden, maar daar was het dan ook wel erg lekker. Okonomi-yaki is een soort pannekoek; bodem van deeg, daarop noedels, kool en afgetopt met ei en dan kan je nog allerlei ingredieenten toevoegen. Ik heb gekozen voor ebi (garnaal) en lentenui. Errug lekker. maar wel machtig.

Voor de verandering  ook weer even wat biertjes gedronken. Eerst bij dezelfde tent als gisteren, die met die wcᷰs. Deze keer maar aan de bar gaan zitten in plaats van die lage tafeltjes, zit toch wat lekkerder. We werden al snel gespot door de kokkin die even nieuwsgierig haar hoofd om het hoekje stak. Al snel kwam ze een praatje maken. Haar engels was behoorlijk goed en voor japanse begrippen was ze best wel assertief en gevat. Ze bleek een keer in Stuttgart geweest te zijn. Toen ze hoorde dat een van ons in Stuttgart woonde sprong ze van schrik op. Amazing of sugoi (in mijn beste japans). Het bleef nog lang onrustig… Na de gebruikelijke fotosessie afscheid genomen  en nog even bij een soort van Irish pub (Malone) wat gedronken.

Previous post
Next post

One Response to Dag 16 Miyajima en de tocht naar Misen-san

Leave a Reply

Name (required)

Website