Intermezzo


In de trein richting Koyasan wat even de tijd om wat algemene dingen om te schrijven.

Beleefdheid omgang en andere gedragingen
Het getuigt van goede manieren als je bij betalingen eerst je papier geld met twee handen aangeeft en dan pas de muntjes.

Wanneer je iets van je drankje morst in bijvoorbeeld de kroeg dan maak je uitgebreid je verontschuldigingen en pak je een doekje om eventuele spetters mee te kunnen afvegen. Deze doekjes zijn dan overal aanwezig, je krijgt ze nog net niet bij een pakje kauwgom. Na het de verontschuldigingen volgen nog meer verontschuldigingen en je draait je altijd nog een keer om te buigen wanneer je weg gaat.

Niet mobiel bellen in het openbaar, zelf op straat zie je bijna niemand  bellen. Wat je doet als je wil bellen is dat je een rustig plekje opzoekt zodat je niemand stoort.

Tafeltje buiten bij starbucks  reserveren, doe je bijvoorbeeld door je iphone erop te leggen en naar binnen te gaan om je bestelling te doen.

Roken doe je alleen op de daarvoor aangewezen plekken of in het het restaurant dat dan weer wel. Drinken of eten doe je eigenlijk ook  niet in het het openbaar. Dus even snel een broodje of iets dergelijks op straat opeten doe je niet.

De ambulances scheuren hier niet keihard over de weg en wanneer ze een kruispunt naderen nemen ze gas terug en zeggen ze iets door de luidsprekers, waarschijnlijk dat mensen het kruispunt vrij moeten maken.

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website