Dag 18&19 Beppu, naar de hellen en terug.


Grrr mijn hele verhaal over Beppu is spontaan verdwenen. Misschien wel tekenend over Beppu, een beetje vergane glorie waar behalve onsen ook hellen zijn.

Hellen zijn onsen met een bubbelend water of modder waar je niet in moet gaan zitten. Na een paar van die hellen te hebben bezichtigd ben op zoek gegaan naar een zo gezegd hidden onsen. Ik heb hem ook daadwerkelijk gevonden, maar de mannen die daar zaten keken me nou niet echt aan van, kom er gezellig bij zitten. Op zich jammer, hoewel de zon nog zo warm was dat ik er ook niet om zat te springen om in een heel heet bad te gaan zitten. Dus zo erg was het ook weer niet.

De eerste dag dat we aankwamen leek er in eerste instantie weinig te doen. In Beppu park was er echter een groot eet festival met daarbij ook een danswedstrijd. Voor dat laatste waren we net te laat, maar het eet festijn was erg leuk om mee te maken. Zo tussen de mensen is eigenlijk het leukst van zoᷰn reis. Zo zie je nog eens hoe ze zondag doorbrengen. Het lekkerste wat we aangeboden kregen was een soort supermini pannekoekje met een gezoet kastanjeprutje.

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website