Dag 9 Monkey see en Zen


Wat laat begonnen vandaag zonder echt een goed plan. Eerste doel was Monkey temple waarvoor we naar Kyoto station moesten, daar aangekomen moest er geld uit de muur getrokken worden want het geld verdampt hier bijna op het moment dat je pint. In het station bleek er een of andere voorstelling gaande te zijn. Bij een podium stonden groep jongeren een soort van aerobics te doen en het publiek zat af en toe lustig met de armen mee te zwaaien. na de sporters kwam er natuurlijk een commercial break waarvan we vermoeden dat het om een promotie ging van landbouw producten.

image
image

Op naar monkey temple me de trein het was even puzzelen welke trein we moesten hebben maar wel weer gelukt. Het station is zo mega en er lopen zoveel mensen rond dat is niet normaal. Bij aankomst was het niet echt duidelijk welke kant we opzoeken dus hebben we het motto; when in doubt follow the crowd maar toegepast. Dus kwamen we uit bij de zen tuin en bijbehorende tempel. Dan eerst die maar bezocht gevolgd door bamboo forest. Op goed geluk, vrijwel alle bordjes waren in het Japans, verder gegaan richting de aapjes. Uitgekomen bij een riviertje waar driftig geroeid werd, maar waar ook een leuk eettentje was. Ook dit was weer heerlijk, maar wel een beetje veel.  Eten tot je 80% vol zit werd deze goed overschreden. Gelukkig waren de aapjes bovenop een heuvel, die eigenlijk verdomd stijl was. Langs het pad stonden grappig genoeg wat paaltjes waar op een plankje wat vragen stonden over de aapjes als je het plankje op tilde stonden dar de juiste antwoorden. Die mini quizjes hebben we mooi als excuus kunnen gebruiken om even bij te komen.
Wat me verbaasde is dat de apen gewoon los liepen en je er gewoon langs kon lopen. Ze zaten soms gewoon op een paar centimeter van je af elkaar te vlooien en de jonkies waren elkaar gezellig het leven zuur aan het maken.

Aangezien we wat laat van start waren gegaan vandaag zat de dag er al vrij snel op. Op de weg terug zaten we midden in de spits. De trein was mutje vol. Maar als je denkt dat de trein nu wel vol genoeg is blijkt dat er best nog mensen bij kunnen. De tactiek is als volgt als een volle trein of metro nog in wil. Je loopt naar de deur draait je om en loopt achterwaarts naar binnen, De mensen massa, waaronder ik dikt dan vanzelf wat in en dan blijkt er best nog wat bij te kunnen. Voordeel is dat je nergens meer aan hoeft vast te houden want omvallen kan toch niet. Enige zorg is dat eventueel uit moet stappen aan de andere kant dan waar je staat. Wat dan gebeurd is dat mensen die bij de uitgang staan ook uitstappen en achterwaarts gewoon weer instappen. Ik heb geen vloek of zo gehoord. Sterker nog metro, trein of bus er wordt niet gebelt en altijd op gedempte toon gesproken met elkaar. Het is er zo rustig dat er aardig wat in slaap vallen. Voor de slapers had in Tokyo ieder station zijn eigen deuntje zodat je weet waar je er uit moet als je regelmatig reist, ik had er al eentje door.

image

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website