Dag 7b Toba en de wasvrouw


De dagen beginnen een beetje door elkaar te lopen, als het goed zit ik weer op de juiste telling.

Vandaag weer een  beetje westers ontbijt met koffie die best goed was en broodjes. Hoogtepunt was een jappaner di emet stokjes zijn botercupje aan het leegscheppen was. Na het ontbijt even bussen nar het station in Toba om richting Geku te gaan. De buitentempel. In Naiku ligt de binnen. Hier is de meeste heilige tempel van Japan de Isi shrine waar je alleen de buitenkant van mag zien en fotograferen. Alleen de keizerlijke familie mag hier naar binnen. Ik lijk er niet echt op dus ben niet binnen geweest. In de tempel is een spiegel die bedekt is met een kleed en waar blijkbaar al duizend jaar niemand in gekeken heeft.  De gebouwen en het tempel complex is vrij eenvoudig en van bouw en daardoor indrukwekkend.  Als Jappaner moet je hier minstens een keer zijn geweest. Al wandelend daar naar toe zijn we nog even bij een piepklein broodjes geweest (La Pain) lekkere broodjes en ze was zo blij dat ze gratis nog een soort worstenbroodje erbij deed.
Op de terug weg nog even snel langs de getrouwde rotsen van Futami.

Snel voor het eten nog even een wasje in wasmachine gegooid. De dame die daar ook masseert kwam al snel langs om in japans uit te leggen hoe het werkt. Die denkt natuurlijk westerse man met wasmachine met alleen japans erop dat gaat nooit goed. Ik kreeg een heel verhaal en begreep er bijzonder weinig van dat weerhield haar er niet van vrolijk in japans door te kwebbelen. Eerst maar eens eten en dan terug komen. Het diner was weer perfect geen idee wat het allemaal was, dat er verse vis tussen zat was me duidelijk maar het meeste was onverklaarbaar, maar wel erg lekker. Na het eten snel naar de wasmachines want het moest ook nog in de droger zoveel had ik er ook nog wel van begrepen. Daar aangekomen zat alles al in de droger en kwam ze snel aangeschuifelt; iets van twee broeken dat duurt lang begreep ik uit haar verhaal, ze zong er in ieder geval vrolijk bij. Later terugkomen.
Het loopt ondertussen tegen elven en de vorige keer dat ik naar beneden liep was ze iemand aan het masseren, ze gebaarde wel maar het leek me beter haar eerst even de massage af te laten maken. Ik kom later wel terug. Dus ik ga nu maar even naar beneden kijken hoe het er voor staat. Bier is toch bijna op.
Zo spulletjes weer terug. Ze was alweer met de volgende klant bezig, maar gebaarde dat ik de broeken kon ophalen. Ze had het keurig opgehangen om verder te drogen, het is nog niet helemaal droog, maar met deze temperatuur droogt het wel op de kamer verder. Zo een lieve vrouw verdient een presentje met een mooi delfsblauwe kado verpakking.

Previous post
Next post

One Response to Dag 7b Toba en de wasvrouw

Leave a Reply

Name (required)

Website