Dag 8 Meikoᷰs en illegale geishaᷰs


In Tokio aangekomen met de shinkansen en wat boemeltjes. Laatste stukje met de stadsbus naar de wijk Gion de plek van dure restaurants en geishas. We kwamen in de middag aan dus eerst wat rondgelopen. Leuke stad waar heel veel te zien is alhoewel ik wel al een beetje tempelmoe aan het worden ben. Dus die slaan we vandaag maar even over. Na wat rondlopen kwam ik bij een school terecht waar ze aan het oefenen waren met boogschieten. De boog was ongeveer even groot als de leerlingen zelf. De leraar zag mij op een gegeven moment staan en dacht waarschijnlijk; ik zal die westerlin

g even laten zien hoe goed ik ben. Hij pakte zijn boog legde aan en miste het doel met ongeveer meter, oops. Zijn tweede schot was te kort en landde beneden in de grond voor het doel. Een behoorlijk gezichtsverlies want zijn leerlingen schoten wel iedere keer raak. Ik heb zijn derde schot maar niet afgewacht anders zou het wel erg pijnlijk voor hem worden dacht ik zo.

Onderweg terug kwam ik de mannen tegen, er was besloten om toch een guided tour door de uitgaanswijk te doen. Ik ben aangesloten. Het bleek een tour te zijn die langs de theehuizen ging en uitleg gaf over geishaᷰs (in tokio willen ze liever geikoᷰs genoemd omdat ze vinden dat hier de oorsprong ligt van hun beroep. De tour was best ok toch weer wat dingen geleerd. Dat geikoᷰs eerst meikoᷰs zijn wist ik al maar dat ze in  het eerste jaar alleen de onderlip met rode lippenstift mogen bedekken wist ik niet. Ze nemen ook altijd de taxi met een teken van klaverblad erop. Er zijn schijnen ook 4 taxiᷰs rond te rijden die een vierklaverblad hebben. Deze chauffeurs hebben nog nooit een ongeluk gehad en mogen de toppers onder de geikoᷰs rond rijden.
Tijdens de tour stonden we even stil bij een theehuis waar  geishaᷰs hun feestje houden. We zagen een type zakenman  helemaal zenuwachtig vanuit het balkonnetje kijken toen de geisha eraan. Het leek erop alsof hij een vreugde sprongetje maakje. Ka-tsijng 80.000 yen voor 2 uur naar een opgemaakte dame die die thee voor je in schenkt en liedjes zingt.

Na de tour nog even een hapje gaan doen, waarbij het nog best lastig was iets te vinden wat niet waanzinnig duur was. De avond afgesloten, als echte toeristen, afgesloten in de Irish pub tot een uurtje of half 2.

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website