Dag 7 Magome brandt!


Vandaag beginnen we met een ontbijtje van soep, zalm, rijst, eitje  en nog wat prutjes. Weer eens wat anders dan een broodje met pindakaas. Om een uur of half acht afscheid genomen van onze allervriendelijkste gastvrouw en haar dochter. De wandeling richting Magamo was mooi somes best stijl en niet zonder gevaren want er schijnen hier woeste beren rond te lopen. Gelukkig kwamen we om de zoveel tijd een koperen bel tegen die je even  moest laten rinkelen. Of dat nou voor de beer een etensbel was of dat hij of zij hiervan moest schrikken was me niet helemaal duidelijk.

Halverwege was er een pleisterplaats waar je gratis een kop thee kon krijgen. In zijn beste engels vertelde de beheerder  dat er brand was uitgebroken in 3 huizen in Magemo. Daar aangekomen bleek de brandweer nog aan het nablussen te zijn. Er stonden 3 mini brandweerwagentjes in het dorp dus waarvan een de visvijver aan het leegpompen was. De vissen werden blijkbaar tot brandweer kamikaze vissen gebombedeerd een triest maar noodzakelijk lot. Van de drie huizen was er niet veel over. Zonde want het dorpje zag er prachtig uit, een beetje erg toeristisch maar wel mooi opgeknapt.
De tv reporter was nog bezig met zijn verslag waar ik dus even voor stond, dus wie weet kom ik vandaag nog op tv. Ik merk het wel als ik op straat aangekeken wordt. Kijk daar heb je blanke die heeft het vast aangestoken…

De rest van de dag nogal wat treinen gepakt waarvan ik er een bijna had gemist, zou erg vervelend geweest zijn. Nu in het hotel waar zowat iedere japanner in zijn gewaad rondloopt. Het heeft wel iets zo allemaal hetzelfde pakkie. Het eten was echt top, geen idee wat het allemaal was, maar het was wel lekker.
Na het eten nog eten nog even wat rondgehangen en later naar de skybar gegaan voor een paar biertje. De barman had er niet echt veel zin in. Je zou te zeggen; mooi een paar klanten maar bij iedere bestelling keek hij nog mistroostiger. Toen we de rekening apart wilde betalen kwam er ook een diepe zucht. Zijn wraak was zoet want de barfee was 580 yen, wij verbaasd wtf!, ik moest even meelopen naar de ingang en daar stond het inderdaad. Het papiertje met de tekst barfee 580 lag onder de japanse. Kassa, biertje dus 13 euro …

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website