Dag 4 Omzwermingen naar Kamakuru


Damn lens kwijt dus moet ik brillend verder, bloedje irritant met lezen.
Om een uurtje of 8 vertrokken richting Kamakuru alwaar zich een gigantische bronzen Budha zou ophouden. Bij de metro aangekomen was er min of meer een consensus totstand gekomen welke metro we zouden nemen. De man van de informatiebalie was gedecideerd lijn 5 en we mosten opschieten want hij zou zo vetrekken. Snel de metro in die vreemd genoeg vrijwel geheel gevuld was met vrouwen. Na een paar haltes toch maar nagevraagd bij een van de dames die meteen verschrikt opkeek, we moesten de andere kant op. Volgende halte uitstappen en in omgekeerde richting terug, ze bleef vriendelijk terugzwaaien tot de metro vetrok. heel verhaal hoe de reis nu verder moest maar aan het eind bleek dat we gewoon dat we van ons start station Osaki de JR lijn richting Kamakuruhadden kunnen nemen. Een mooi leerproces zullen we maar zeggen.

Na een stief uurtje treinen bleek het ook daar te regenen het weerhield ons niet om lopend naar de eerste zen tempel te gaan. Het was de wandeling waard. Daaraangekomen bleken behoorlijk wat jappaners op hetzelfde idee te zijn gekomen. Met busladingen werden ze daar afgeleverd. Iedereen op zoek naar zijn zen momentje. Aan ieder tempel bezoek moet een eind komen en de bronze Budha stond ook nog op ons te wachten. Inderdaad het was een behoorlijk grote jongen en als bonus was het nog mogelijk de binnenkant van Daibutsu te bekijken. Voor  20 Yen laat je die kans niet liggen natuurlijk ondanks de lange rij. Het trappetje in budhas belly was stijl en erg smal en de binnenkant was, de binnenkant van een bronzen beeld. tsja.

Tijd voor lunch. We werden allervriendelijks ontvangen door een oud dametje in haar restaurantje. Het menu was in het japans dus de plaatjes moesten uitkomst bieden. Japans noodle soepje, altijd lekker.  De tocht vervolgde zich met een wandeltocht door het bos naar Kita-Kamaruku een woeste overlevings tocht door gladde paden en langs een paar Zen tempels. Toch de moeite waard. Op het station nog even een spannend moment of we wel de juiste trein, maar dat ging eigenlijk zomaar goed. We leren het dus. Op naar Harajuku om te kijken of we de vreemd uitgedoste meiden er nog waren, helaas we waren te laat dus dan maar een beetje opzoek naar een eettentje. De ene helft van de groep van 5 wilde sushi, maar ik zelf niet zo een zin om een kwartier te wachten. Dus samen met Paul op zoek naar wat anders. De eerste optie was dicht, gelukkig bracht de tripadvisor app uitkomst en kwamen we een perfect restaurantje waar we geroosterde vis konden eten. Lekker zalmpje genomen. Koste wel een gods vermogen maar dat is normaal in Tokio alles is prijzig hier. TIP: het ᷱgratisᷱvoorafje weigeren.

Na het eten nog even Shibuyu gelopen om te kijken of daar nog wat te beleven viel. Nou inderdaad, de straten waren mutje vol ongelofelijk hoeveel mensen daar rondlopen. Meest jongeren. Na wat slenteren een kelder afgedaald om te kijken wat die Milk bar nou zou zijn. Het was een soort van eetcafe, dus daar maar wat biertjes genomen totdat we er om half 12 uitgegooid werden. Buiten aangekomen bleek vadertje acohol flink te hebben huis gehouden, een meisje was bezig haar maag te legen en verderop werd een gast volkomen in comateuze toestand een taxi ingedragen. We kwamen ogen te kort en wilde hier eigenlijk nog wel even blijven, maar ja de laatste metro gaat om 12 uur en die hadden we nog net op tijd. In de metro blijken de jappaners ook iets luidruchtiger te kunnen zijn. Daar is dus wel wat alcohol voor nodig maar dat maakte . Wel een gezellige rit. Vooral toen we een groepje vertelden dat we uit Holland kwamen was helemaat zoiets van wow Orranda!!
Vlak voor het hotel toch nog maar even besloten te kijken of we ergens nog en biertje konden krijgen. Bij tent 1 werd gezegd nee in osaki is alles dicht om 12 uur. De tent daarnaast was gewoon open dus daar maar wat biertjes gedronken tot een het geloof ik een uurtje of 3 was.
Morgen maar een rustig dage in lasten.

Previous post
Next post

2 Responses to Dag 4 Omzwermingen naar Kamakuru

Leave a Reply

Name (required)

Website