Dag 1&2 Onderweg naar Japan


De reis naar het land van de ondergaande zon gaat van start. Eerst even van Schiphol naar Helsinkin een kleine hindernis die makkelijk is te nemen, Gezellig in het vliegtuig naast een Fin die zijn sterke drank voorraad heeft aangevuld op schiphol, altijd leuk zoˋn verpakking met mollentjes erop en wie weet,overleeft de nieuwe voorraad het weekend wel. Ik betwijfel het want de weinige woorden die hij sprak waren totaal onverstaanbaar.

Op helsinki door een volautomatische bodyscan waar ik dus echt helemaal niks van begreep maar wonderwel wel doorheen kwam. Snel door naar de gate voor de vlucht naar tokio. Ik had een redelijke plek uitgevogeld waarbij ook nog 3 toch wel behoorlijke mooise Finse dames bij kwamen zitten. Type fotomodeletjes je kan het slechter treffen.
Ik had echter al snel door dat er nog genoeg plaatsen vrij waren en had mijn oog al snel op twee lege stoelen laten vallen. Maar ja dan sta toch voor het delimma van schoon gezelschap enerzijds of genoeg beenruimte anderzijds, mooie dames vs lekker zitten, droom vs realiteit. Keuzes, keuzes. Hmmmm lastig. Zodra het sein boarding complete doorkwam toch maar eieren voor mijn Yens gekozen, alsof die twintigers op mijn gezelschap zaten te wachten. Heerlijk de ruimte. God wat zou ik deze keer wel lekker slapen in het vliegtuig. Tsja niet dus. Geen oog dichtgedaan.

Het was een lange vliegreis die nog gezellig verlengd werd met wachten op Narita airport een treinreis van een uur en een stuk met de metro. Welkom in Tokio! De kamers waren pas om 1400 beschikbaar dus dan maar een eerste verkenning van Tokio. Hoop volk op de been in de metro en het was nog geeneens spits. Het ging wel redelijk geordend moet ik zeggen. Op het perron staan op ongeveer 5 meter van elkaar strepen geverfd en daar vormt zich netjes een rij. De metro stopt precies bij die strepen. Het is wel zorgen dat je snel instapt want het rijschema gaat voor alles.

Een eerste keninsmaking met Shibuya crossing een overvolle oversteekplaats met heul veel mensen. Daarna even naar de plaatselijke vvv waar je in een van de torens een mooi overzicht had van Tokio.

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website