Dag 14 Bij de monikken


Vandaag op weg naar de monikken In koya san een van de heiligste bergen in Japan. Het was een reis van veel treinen een kabelbaantje omhoog en een bus de hoogte in. Daar aangekomen werden we ontvangen door de monikken en nog meer regen. Schoenen uit slippers aan en bagage gedropt. Na dat gedaan te hebben zijn we gaan lunchen in een tentje waar een man achter de kassa zat die leek te slapen maar zodra er iemand in de buurt van de kassa kwam tot leven kwam. De weg vervolgd richting Garan en de Okunion begraafplaats een plek vol met gedenktekens ,ongeveer 200.00, voor de overledenen. Een mooie plek waar de gedenktekens bedekt zijn met veel mos en waar grote bedrijven als Nissan ook een plekje hebben opgeëist voor hun overleden werknemers. Opvallendste was toch een gedenksteen in de vorm van een raket. Waarschijnlijk om sneller ten hemel op te kunnen stijgen ik weet het niet. Niets is wat het lijkt hier.

Na terug komst ben ik nog even de onsen in gedoken die echt heet was. Ik heb het dan ook niet heel lang volgehouden in dat bad. Het eten was vegatarisch  en niet helemaal mijn ding. veel tofu spul en ander sponsjes. Dat gecombineerd met op je knieën aan een heel klein tafeltje eten maakt het best een hele opgave. Gelukkig had ik een biertje erbij besteld, voor 700 yen geen geld, en nog wat chippies op de kamer. Er was verder eigenlijk niks te doen dus dan maar op tijd naar bed. Op zich ook wel eens lekker.

Previous post
Next post

Leave a Reply

Name (required)

Website